Liofilizált gyümölcsök/minden ízében eredeti!

A liofilizált gyümölcsök egy részét Franciaországból és Németországból importáljuk, illetve saját liofilizáló üzemünkben állítjuk elő.

A liofilizált gyümölcs előnyös tulajdonságai:
-Az értékes összetevők, vitaminok nem károsodnak, nem bomlanak fel
-A termék színe és íze tökéletesen megmarad
-A gyümölcscukor nem károsodik
-A fagyasztva szárítás során teljesen kivonásra kerül a víz, így csak a természetes hatóanyagok maradnak meg – tartósításra és hozzáadott aromákra nincs szükség, a természetes, eredeti ízt érezhetjük.

A liofilizált eljárás lényege:
A liofilizálás a ma lévő legkorszerűbb és legkíméletesebb szárítási eljárás, mely lehetővé teszi, hogy az adott gyümölcsből a víz a lehető legkisebb klórosodást okozva távozzon, megőrizve a gyümölcs természetes ízét.

A liofilizálás folyamata:
A berendezésben jégkondenzátor van, és erős vákuum uralkodik. Ennek hatására a gyümölcsben lévő víz-jég szublimál, és a jégkondenzátorra rakódik. A magas szárazanyag-koncentráció következtében a gyümölcs megőrzi eredeti ízét, és hosszú időn keresztül romlás nélkül eltartható.